counter for blogger
“Het Emplacement“

"Het Emplacement"

August 8, 2005

Opdrachtgever: Woon Friesland te Heerenveen

 

Opdracht: Ontwerp en realisatie van commerciële ruimten, 30 appartementen en 15 stadswoningen

 

Locatie: Wijnhornsterstraat te Leeuwarden

 

Realisatie: 2005

 

Het appartementencomplex “Het Emplacement” ligt aan het spoorwegemplacement in Leeuwarden. Een glazen vliesgevel aan de spoorzijde zorgt voor reductie van de geluiden van de trein. De appartementen liggen boven de commerciële ruimten. De totale hoogte is 4 lagen. De schuin oplopende daken refereren aan de voormalige lokloods die hier heeft gestaan. Een oude foto van de lokloods is gebruikt in een zeefdruk welke onderdeel is van de vliesgevel.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woning in Dokkum

October 1, 2009

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief