counter for blogger
top of page

Schetsplan voor woongroep te Nijmegen

Voor een CPO heeft AHarchitect een schetsontwerp gemaakt. De opdracht omvat een ontwerp voor 6 opdrachtgevers, een collectief particulier opdrachtgeverschap. 6 huizen met gemeenschappelijke voorzieningen.


De 6 huizen zijn gegroepeerd rondom een centrale atrium. Aan dit atrium liggen nog een gemeenschappelijke woonkamer, muziekkamer, gastenverblijf, wasruimten, bergingen en een kas.

De woningen hebben vides, schuifpanelen en -wanden en een flexibele indeling zodat diverse woonwensen ingevuld kunnen worden; wil je bijvoorbeeld 2 of 3 slaapkamers of een werkkamer in relatie met een woonkamer door middel van een vide.

In het atrium zijn bij alle toegangen tot de woningen individuele kaders toegepast waar elke bewoner zijn eigen beeld kan realiseren. Kunst, portretten, foto's en dergelijke al naar gelang de wens van de bewoner. Het atrium is de centrale plek waar je elkaar kunt ontmoeten.


De materialen die toegepast worden zijn houten gevelbekledingen in 3 soorten hout en met verschillende richtingen, diktes en breedtes. De kozijnen zijn omvat door witte kaders. Hierdoor ontstaat eenheid maar met de mogelijkheid om variaties te maken in de verschijningsvormen. De daken zijn voorzien van zonnepanelen en groendaken.De woningen zijn ontworpen volgens het Passief Bouwen principe. De huizen worden verwarmt doormiddel van een warmtepomp. Daarnaast worden er groene wanden toegepast en wordt het water opgevangen in wadi's. Fruitbomen, moestuinen en een kas moeten zorgen voor groente- en fruitopbrengsten.


Wadi's voor het opvangen van regenwater.Schuifpanelen in de gevel om kozijnen open en dicht te maken.

Gemeenschappelijke kas.
Centrale atrium.コメント


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page