counter for blogger
top of page

"Het Emplacement"

Opdrachtgever: Woon Friesland te Heerenveen

Opdracht: Ontwerp en realisatie van commerciële ruimten, 30 appartementen en 15 stadswoningen

Locatie: Wijnhornsterstraat te Leeuwarden

Realisatie: 2005

Het appartementencomplex “Het Emplacement” ligt aan het spoorwegemplacement in Leeuwarden. Een glazen vliesgevel aan de spoorzijde zorgt voor reductie van de geluiden van de trein. De appartementen liggen boven de commerciële ruimten. De totale hoogte is 4 lagen. De schuin oplopende daken refereren aan de voormalige lokloods die hier heeft gestaan. Een oude foto van de lokloods is gebruikt in een zeefdruk welke onderdeel is van de vliesgevel.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page