counter for blogger
De Donger Dokkum

De Donger Dokkum

November 14, 2005

Opdrachtgever: Zorggroep Pasana in Dokkum

 

 Opdracht: Ontwerp en realisatie van een multifunctioneel centrum

 

 Locatie: Birdaarderstraatweg in Dokkum

 

 Realisatie: 2005

 

Het multifunctionele centrum, “de Donger”, is het derde multifunctionele gebouw van de zorggroep Pasana op het terrein van het Talma Sionsberg ziekenhuis. Het is ontstaan na het succes van het multifunctionele centrum de Woudvaart.

Het derde gebouw huisvest onder meer:” Hoofdpijnkliniek Bonefatius”, Oogkliniek Sionsberg, thuiszorginstelling Het Friese Land, consultatiebureau Het Friese Land, een tandartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk en de MEE.

De beide multifunctionele gebouwen zorgen voor een aanvulling op de eerste en tweedelijnszorg op het terrein van Talma Sionsberg. Een voorzieningenniveau op het medische gebied die uniek is in Nederland.

Het gebouw ligt aan de rondweg van Dokkum en naast het MFC de Woudvaart. De twee gebouwen zijn in vorm en materialisatie op elkaar afgestemd. Voor de oogkliniek zijn naast behandel- en onderzoekskamers, twee OK ruimten gerealiseerd.

Het gebouw is +/- 2600 m2.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Woning in Dokkum

October 1, 2009

1/1
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief