counter for blogger
top of page

De Donger Dokkum

Opdrachtgever: Zorggroep Pasana in Dokkum

Opdracht: Ontwerp en realisatie van een multifunctioneel centrum

Locatie: Birdaarderstraatweg in Dokkum

Realisatie: 2005

Het multifunctionele centrum, “de Donger”, is het derde multifunctionele gebouw van de zorggroep Pasana op het terrein van het Talma Sionsberg ziekenhuis. Het is ontstaan na het succes van het multifunctionele centrum de Woudvaart.

Het derde gebouw huisvest onder meer:” Hoofdpijnkliniek Bonefatius”, Oogkliniek Sionsberg, thuiszorginstelling Het Friese Land, consultatiebureau Het Friese Land, een tandartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk en de MEE.

De beide multifunctionele gebouwen zorgen voor een aanvulling op de eerste en tweedelijnszorg op het terrein van Talma Sionsberg. Een voorzieningenniveau op het medische gebied die uniek is in Nederland.

Het gebouw ligt aan de rondweg van Dokkum en naast het MFC de Woudvaart. De twee gebouwen zijn in vorm en materialisatie op elkaar afgestemd. Voor de oogkliniek zijn naast behandel- en onderzoekskamers, twee OK ruimten gerealiseerd.

Het gebouw is +/- 2600 m2.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page