counter for blogger
top of page

Kleinschalig Wonen de Hale Damwoude

Opdrachtgever: De woonvorm Kleinschalig Wonen in Damwoude is een initiatief van zorggroep Pasana, woningbouwvereniging Thus Wonen en zorginstelling Talant.

Opdracht: Ontwerp en realisatie van een kleinschalige woonvorm voor ouderen en verstandelijke gehandicapten.

Locatie: Hoek van de Badweg en Nieuwe Weg in Damwoude.

Realisatie 2008

Het complex bestaat uit een tweetal L-vormige massa’s. In deze massa’s zijn 16 appartementen voor de verhuur, 2 groepen met 6 bewoners voor Pasana en huisvesting voor 9 bewoners voor Talant gerealiseerd.

De hoeken zijn naar het kruispunt gericht en zijn open met veel glas en uitstekende daken op houten kolommen. Deze kolommen komen terug aan de achterzijde van de gebouwen en dragen de galerijen. Door het toepassen van twee kleuren metselwerk ontstaat een geleding in de gevels. Uitstekende gebouwdelen in kleur anders uitgevoerd. Licht hellende en verspringende daken zorgen voor dynamische uitstraling. Open en gesloten galerijen aan de achterzijde completeren het geheel.

De architectuur, de uitstralingen van de gebouwen is zodanig ontworpen opdat er geen onderscheidt is tussen de verschillende gebouwdelen. Er is geen verschil tussen een appartement of een verpleegunit.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page